Orice desert devine mai bun in combinatia asta: cu crema Nutella, ciocolata si banane, mai ales un tort. Practic, cea mai grea parte a retetei e sa prepari blatul, iar acesta e floare la ureche. Asadar, asta ar putea fi chiar reteta pentru cel mai usor tort ce presupune coacere.

Ingrediente

6 oua 250 g zahar 250 faina 100 ml apa calda 100 ml ulei 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru umplutura

200 g crema de ciocolata si alune 2-3 banane

Ingrediente pentru sirop si decor

o tableta ciocolata neagra o tableta ciocolata cu lapte 250 ml lapte
Mod de preparare:
  1. Separa albusurile de galbenusurile si bate-le cu un praf de sare si 1/2 din cantitatea de zahar. Separat, bate galbenusurile cu restul de zahar pana ce compozitia se albeste. Adauga apoi faina si bicarbonatul, treptat. Adauga uleiul si apa calda si omogenizeaza.
  2. Incorporeaza albusurile in crema de galbenusuri, folosind o spatula, cu miscari de sus in jos. Toarna aluatul obtinut intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si da blatul la cuptor la 180 grade, pentru 35 de minute. Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate, folosind un cutit de paine lung.
  3. Topeste una ciocolata cu lapte, cu cei 250 ml lapte, la bain-marie sau la microunde. Gusta si adauga zahar daca preferi siropul mai dulce (tine cont si de crema!)
  4. Insiropeaza prima jumatate a blatului cu compozitia obtinuta apoi intinde jumatate din cantitatea de crema de ciocolata.
  5. Deasupra cremei asaza felii de banane. Suprapune cealalta jumatate de blat, insiropeaza-l, intinde restul de crema de ciocolata tartinabila, iar deasupra cremei rade ciocolata neagra. Da tortul la rece minim o ora inainte de servire.