Cauti un desert usor de facut, dar cu un aspect impecabil? Incearca aceasta reteta de tort cu morcovi si ananas, ornat cu glazura de branza fina. 

Ingrediente

150 g morcov ras o conserva de ananas 280 g faina 250 g zahar 4 oua mari 300 ml ulei 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie 1 lingurita scortisoara un praf sare

Ingrediente pentru glazura

250 g crema de branza 100 g unt esenta de vanilie 450 g zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Combina toate ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, praf de sare), apoi adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Adauga ouale batute, uleiul, esenta de vanilie, ananasul zdrobit in robot sau tocat marunt de cutit si nucile tocate de cutit.
  2. Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35 de minute, sau pana cand tortul trece testul scobitorii.
  3. Lasa tortul sa se raceasca. In rastimp bate crema de branza cu untul, esenta de vanilie si zaharul pudra pana obtii o glazura pufoasa. Orneaza tortul cu glazura de branza si serveste-l rece.

Tort cu piersici si afine

Tort de ananas fara coacere

Tort de post cu ananas din 5 ingrediente