Pentru un eveniment festiv va recomandam un desert delicios si racoritor, o reteta de tort cu mascarpone si capsune trimisa de una dintre cititoarele noastre, Elena Harabagiu, din Buzau.

Ingrediente pentru blat

7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 3 linguri cacao 100 g ciocolata amaruie o lingurita praf de copt

Ingrediente pentru sirop

200 ml apa 4 linguri zahar un plic zahar vanilat

Ingrediente pentru crema

500 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 200 g zahar pudra 400 g capsune 3 plicuri gelatina 4 linguri zahar tos

Ingrediente pentru ornat

250 ml smantana pentru frisca un plic zahar vanilat 100 g ciocolata alune caramelizate
Mod de preparare:
  1. Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina, praful de copt, cacaua si ciocolata rasa.
  2. Se toarna compozitia într-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 de minute.
  3. Între timp, se pregateste crema: se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra. Se bate smantana pentru frisca pana se întareste. Se prepara si gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Se taie capsunele si se presara peste ele zahar tos. Se lasa 15-20 de minute, dupa care se pun la scurs într-o strecuratoare.
  5. Peste frisca, se pune amestecul de mascarpone, gelatina si capsunile
  6. Se taie blatul în doua, pe orizontala, iar prima parte se asaza pe un platou, se insiropeaza cu siropul pregatit prin amestecarea tuturor ingredientelor, dupa care se pune crema. Se acopera cu cel de-al doilea blat si se orneaza cu frisca, capsuni, alune caramelizate si ciocolata.