Un tort care are combinatia ideala de dulce cu acrisor. Dureaza ceva pana e gata, dar este foarte usor de facut daca respecti intocmai pasii de mai jos.

Ingrediente pentru blat

2 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao 1 praf sare 2 plicuri zahar vanilat 200 g piscoturi fructe (mere, capsuni, ananas) 1 plic gel alimentar transparent 200 ml suc de ananas

Ingrediente pentru sarlota

7 oua 5 plicuri gelatina 4 linguri faina 1 litru lapte 16 linguri zahar 500 ml frisca lichida
Mod de preparare:

1. Se prepara mai intai blatul: se mixeaza galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Albusurile se bat si ele, dupa care se adauga faina si cacaua, precum si compozitia de galbenusuri.
2. Se tapeteaza 1 tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 de minute.
3. intre timp, se prepara sarlota: se pune gelatina la hidratare in 300 ml lapte.
4. Se mixeaza galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu 4 linguri de faina. Se adauga restul de lapte si se amesteca bine. Compozitia se pune pe baie de aburi si se lasa sa fiarba pana se ingroasa, dupa care se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca.
5. Se bat albusurile spuma cu 8 linguri de zahar si se pun in compozitia de lapte. Separat, se bate si frisca cu 4 linguri de zahar, dupa care se incorporeaza si ea in compozitia de lapte. Se amesteca bine si se da la rece 15 minute.
6. Se tapeteaza tava in care s-a copt blatul cu folie alimentara, se asaza blatul, iar de jur imprejur se pun piscoturile inmuiate in suc de ananas.
7. Se toarna crema de sarlota, dupa care se decoreaza cu fructe. Peste ele se pune gel transparent.
8. Se da la rece pentru 5 ore.