Urmeaza aniversarea cuiva drag si vrei sa il surprinzi cu un desert de casa? Prepara acest tort cu crema de cappuccino si afine, o reteta de vara foarte racoroasa si usor de pus in practica.

Ingrediente pentru blat

3 oua mari 200 g zahar brun 160 ml ulei 250 g faina 1 lingura praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 160 ml lapte 1 lingura cappuccino instant esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema

350 g mascarpone 250 ml smantana pentru frisca 150 g zahar pudra 1 lingura cappuccino instant 200 g afine
Mod de preparare:

 

Prepararea blatului

  1. Bate ouale la viteza mare pentru 5 minute, apoi adauga treptat zaharul, urmat de ulei. Cerne ingredientele uscate peste ouale batute (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu).
  2. Mixeaza compozitia la viteza mica si combina laptele cu esenta de vanilie si lingura de cappuccino. Incorporeaza amestecul de cappuccino in restul aluatului. Toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu foaie de copt si da-o la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.
  3. Dupa ce scoti tava din cuptor, las-o sa se raceasca 10 minute, apoi scoate blatul din tava si lasa-l sa se raceasca complet. Feliaza-l apoi pe inaltime, indepartand intai partea superioara, care e bombata inestetic. Taie 3 blaturi cat mai egale intre ele, cu ajutorul unui cutit de paine lung.

Pregatirea cremei

  1. Separa 2 lingurite din cantitatea de smantana pentru frisca si combina-le cu 1 lingura de cappuccino. Da compozitia la congelator pana prepari crema. Bate mascarpone cu zaharul pudra pana cand zaharul se dizolva, apoi incorporeaza si smantana pentru frisca. Incorporeaza cappuccino racit in crema.
  2. Asaza primul strat de blat pe platoul de servire, urmat de un strat de crema si cateva afine, blat, crema, afine si tot asa, pana cand ajungi la blatul superior. Imbraca tot tortul in crema ramasa si asaza restul de afine deasupra, ca decor.