Tocăniță de năut. Ții post și nu știi ce să mai gătești? Încearcă o tocăniță de năut  după rețeta Laurei Cosoi. Frumoasa vedetă a dezvăluit pe blogul ei că folosește năutul destul de des.  „ Eu îl găsesc foarte gustos și după cum vă spuneam, este foarte sănătos”, a declarat Laura.

Tocăniță de năut după rețeta Laurei Cosoi

– O cană jumătate de năut (năutul trebuie să stea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi, când ne apucăm de gătit, schimbăm apa și îl fierbem aproximativ 1 oră, după care îl punem la scurs. Ca alternativă, poti folosi năut la conservă care este deja fiert ) – 1 ceapă medie mărunțită – 2 morcovi mici (sau unul mare) – 1 ardei kapia mic – 3 roșii mari (fara coajă) la conservă – 2-3 căței de usturoi pisați – o legătura de pătrunjel – sare și piper – 2 linguri de ulei măsline
Mod de preparare:

PAS I

Încingem cuptorul la 180°C.
Separat punem pe foc o tigaiă cu uleiul de masline. Adăugăm ceapa, morcovul și ardeiul. Se lasă între 3 și 5 minute până se înmoaie. Adăugăm roșiile.

PAS II

Adăugăm nautul, amestecăm bine. Punem compoziția obținută într-o tavă și băgăm la cuptor.
O lăsăm aproximativ o oră și gataaa! Se poate servi lângă o bucată de mămăligă.

Sursa: lauracosoi.ro