Iata o reteta usoara, a carei preparare nu dureaza mai mult de 40 de minute: o tocana de peste braziliana. Specificul brazilian al retetei e dat in mod deosebit de folosirea, printre ingrediente, a laptelui de cocos pentru un sos cremos, cu un gust bogat.

Includerea in alimentatie a doua portii de peste pe saptamana este recomandata pentru o viata cat mai sanatoasa, mai ales daca e vorba de specii de peste gras (somon, macrou, pastrav, etc). 

Ingrediente

1,2-1,5 kg peste alb (cod, salau, etc) 400 ml lapte de cocos 3 ardei 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 2 linguri bulion 3 catei de usturoi 2 linguri boia dulce 1 lingura sos de soia 2 linguri zeama de lamaie o legatura patrunjel/coriandru sare piper
Mod de preparare:
  1. Taie ceapa solzisori si caleste-o intr-o lingura de ulei de masline pana ce se inmoaie bine. Adauga usturoiul maruntit, bulionul, boia si piper apoi amesteca bine.
  2. Stinge compozitia cu laptele de cocos, adauga sosul de soia si lasa-l la foc mediu 5 minute.
  3. In rastimp, taie pestele bucati si ardeii rondele, apoi adauga ambele ingrediente peste sos. Lasa vasul la foc mediu pentru cca 15 minute, cu capac, apoi potriveste de sare, adauga zeama de lamaie si patrunjelul sau coriandrul tocat marunt.
  4. Serveste tocana de peste braziliana cu garnitura de orez alaturi.

Chiftele de peste cu bacon

Fish fingers de casa

Pizza cu somon