Similara cu reteta clasica, Tiramisu cu ciocolata la pahar pastreaza ingredientele principale, dar are si cateva ingrediente in plus. Reteta este una economica, iar pentru prepararea unei portii sunt necesari aproximativ 3.5 lei.

Ingrediente

100 g ciocolata amaruie 400 ml frisca lichida 10-12 piscoturi 100 g zahar 200 g gem, la alegere

Ingrediente pentru decor

6 cirese confiate boabe de cafea
Mod de preparare:
  1. Ciocolata rupta bucati se topeste in 200 ml frisca fierbinte, apoi se da la rece. Dupa ce s-a racit, se scoate si se bate pana se obtine o crema. Se bate spuma restul de 200 ml frisca foarte rece si se da la frigider.
  2. Zaharul se caramelizeaza apoi se toarna 250 ml apa si se obtine un sirop in care se vor insiropa piscoturile.
  3. In cupe se pune un prim strat de frisca de la rece, se adauga crema de ciocolata, piscoturi insiropate, apoi frisca, se pune un strat de gem, la alegere, si se continua cu frisca si cirese confiate si boabe de cafea.