O varianta de reteta simpla si usoara pentru prepararea deja binecunoscutului desert italian.
Reteta de tiramisu a fost trimisa de Bianca Bocica, din Cluj Napoca.

Ingrediente

3 oua 100 g zahar 24 piscoturi un plic zahar vanilinat 250 g mascarpone 30 g cacao 500 ml cafea neagra 250 g frisca ciocolata, pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilinat. Apoi, se adauga treptat mascarpone si se amesteca pana se transforma intr-o crema fina. Acestei compozitii i se alatura frisca batuta spuma.
  2. Piscoturile se trec prin cafeaua neagra, care trebuie fiarta, fara zahar. Dupa aceasta etapa, piscoturile se aranjeaza intr-un prim strat, in forma dreptunghiulara, peste care se adauga un strat de crema.
  3. In continuare, se procedeaza la completarea cu un alt strat de piscoturi, care au fost initial inmuiate in cafeaua fiarta, peste care se intinde un alt strat de crema.
  4. Peste ultimul rand de crema se presara cacao si se da la rece cateva ore. Se orneaza cu bucatele de ciocolata.