Terina de peste se poate servi ca aperitiv la masa de pranz, alaturi de salata verde, ulei de masline si suc de lamaie.

Ingrediente

200 g peste afumat 600 g cod 2 cartofi o ceapa 120 ml smantana de soia 2 catei usturoi miezul a trei felii de paine o legatura patrunjel 25 g margarina sare piper
Mod de preparare:
  1. Se amesteca la mixer cele 600 g peste cu ceapa si usturoiul curatate de coaja. Se adauga cartofii curatati de coaja si fierti, smantana de soia, miezul de paine si patrunjelul.
  2. Se mai mixeaza o data si se potriveste gustul de sare si piper.
  3. Intr-o tava unsa cu margarina se pune un prim strat de amestec de la mixer, se asaza pestele afumat si se acopera cu a doua parte a amestecului mixat. Se coace la bain-marie, la cuptor, pentru 45 de minute.

Sfat util

✽ Terina de peste se tine la frigider cel putin 12 ore dupa ce a fost preparata, dupa care se poate servi.