Il prepari dupa metoda “peste noapte”, ceea ce presupune maxim 15 minute pentru preparare seara, fara foc. Astfel, dimineata ai un terci de ovaz cu afine, migdale si scortisoara delicios si bine aromat, care sa te umple de energie.

Un mic dejun hranitor trebuie sa includa cat mai multe alimente proaspete si nutritive. Nimic nu-i mai bun decat un preparat ce inglobeaza fructe, cereale integrale si migdale, toate cu un gust usor dulceag, dat de miere.

Vezi de ce e important sa mananci fulgi de ovaz cat mai des

Ingrediente

50 g fulgi de ovaz 150 g iaurt grecesc 100 ml lapte o lingura seminte chia 2 liguri afine 1 lingura miere 1 lingura migdale un praf scortisoara
Mod de preparare:
  1. Amesteca laptele cu fulgii de ovaz, iaurtul, semintele de chia, mierea si scortisoara. Da combinatia la frigider, intr-un recipient cu capac, si lasa-l peste noapte.
  2. Dimineata serveste terciul de ovaz cu afinele si migdalele presarate deasupra. Inainte de a adauga fructele si migdalele, poti incalzi micul dejun 20-30 de secunde la microunde, daca preferi preparatul la temperatura camerei.

Terci de ovaz cu banane si cacao

Orez cu lapte

Fulgi de ovaz cu capsune si unt de arahide