Prunele sunt fructe delicioase si sanatoase. Iar tarta cu prune este potrivita pentru orice  aniversare sau moment special. 

Ingrediente pentru aluat

300 g faina 150 g unt 3 linguri zahar 80 ml apa calduta un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

300 g prune 50 g fistic o lingura miere
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si cu zaharul, si se aduga untul moale.
2. Se amesteca cu varful degetelor si, cand se obtine o compozitie sfaramicioasa, se adauga apa putin cate putin.
3. Se amesteca, se framanta si se intinde o foaie care se transfera apoi in forma de copt. Se unge cu miere incalzita la bain-marie.
4. Se asaza prunele taiate felioare, se presara fisticul taiat sau macinat si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Inainte de a folosi faina pentru tarta, este bine sa fie cernuta.
Aluatul de tarta trebuie sa fie usor sfaramicios, dar sa se topeasca in gura.