Ingrediente pentru baza

un ou 175 g faina 50 g zahar 20 g unt moale

Ingrediente pentru umplutura

3-4 mere 50 g unt 150 g stafide

Ingrediente pentru stratul superior

50 g faina 20 g zahar 10 g unt
Mod de preparare:
  1. Pentru stratul de baza se amesteca oul cu zaharul si se adauga faina, putin cate putin, pentru a forma un aluat nisipos. Se adauga untul, se amesteca cu varfurile degetelor si se da la rece pana se pregatesc merele.
  2. Merele curatate se taie cuburi mari care se calesc in unt topit. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda.
  3. Aluatul de la congelator se intinde pe masa usor presarata cu faina si apoi se transfera in tava de copt. Se asaza merele si stafidele bine scurse.
  4. Se amesteca usor cu varfurile degetelor faina, zaharul si untul moale si se presara compozitia peste mere. Se da tarta la cuptor pentru 20 de minute.