Nimeni nu poate rezista ciocolatei, iar deserturile care contin acest ingredient sunt delicioase. Tarta cu crema de ciocolata nu face exceptie.

Ingrediente pentru aluat

200 g faina un ou 50 g zahar 100 g margarina 30 g faina de migdale un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura

100 g crema de ciocolata 100 g ciocolata un ou 50 g margarina 50 g fulgi de migdale pentru servit
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amesteca bine cu varful degetelor faina cu margarina pana se obtine o compozitie nisipoasa. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca, se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se lasa o ora la frigider.
2. Se intinde apoi aluatul si se transfera intr-o forma de copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se acopera cu hartie de copt, se umple cu fasole boabe, astfel incat aluatul sa-i pastreze forma, se coace 10 minute, apoi boabele de fasole se arunca.
3. Intre timp, ciocolata cu margarina se topesc si apoi semixeaza cu crema de ciocolata si oul. Se toarna in forma de copt, peste aluat, si se mai coace 10-12 minute. Se aduce la masa presarata cu fulgii de migdale.