Plina de ciocolata si cu un gust puternic, acest desert este modul perfect de a iti primi musafirii, mai ales daca ii stii iubitori de ciocolata.

Reteta de tarta cu ciocolata a fost trimisa de Elena Angheluță, Vaslui.

Ingrediente

150 g unt 110 g zahar 300 g faina sare 30 g cacao esenta de rom 2 oua

Ingrediente pentru crema

200 g ciocolata 300 ml frisca 2 linguri zahar 2 galbenusuri
Mod de preparare:
  1. Se freaca untul cu zaharul cateva minute, se adauga faina in care s-a amestecat si cacaua si se amesteca bine. Se adauga sarea, esenta de rom si ouale si se framanta aluatul pana se leaga. Daca mai trebuie faina, se mai adauga un pic. Aluatul se lasa la rece pentru 15 minunte.
  2. Intre timp, se prepara crema. Se pun intr-un vas frisca si zaharul, dar nu se fierb, ci doar se incalzesc putin, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
  3. Cand ciocolata s-a topit, se da cratita deoparte si se lasa un pic sa se raceasca. Se adauga apoi pe rand si galbenusurile si se incorporeaza bine cu restul de ingrediente.
  4. Se intinde aluatul in tava pentru tarte si se da la cuptor 15-20 de minute.
  5. Cand aluatul este gata, se scoate tava, se toarna crema si se mai da la cuptor inca 10 minute.