Tarta cu branza este un preparat delicios, care poate fi servit atat de sarbatori, cat si atunci cand vrei sa iti rasfeti familia.

Ingrediente pentru aluat:

250 g faina 110 g unt sau untura 100 g zahar un ou intreg plus un galbenus coaja unei lamai un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

400 g branza de vaci 100 g stafide aurii 200 g zahar 80 g coaja confiata de portocale 3 oua 2 galbenusuri coaja unei portocale si a unei lamai zahar pudra, pentru servit
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Se adauga untul taiat cubulete si se lucreaza cu varful degetelor pentru amestecare.
2. Cand se obtine un aluat nisipos, se adauga ouale, se amesteca si se formeaza un aluat care se pune la rece pentru 3 ore, in folie alimentara.
3. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda, iar branza se amesteca cu zaharul, cojile de citrice si se lasa 30 de minute. Se bat albusurile spuma si se adauga dupa ce s-au pus galbenusurile si stafidele bine scurse.
4. Aluatul se intinde si se transfera intr-o forma de copt cu pereti detasabili, se pune umplutura si se coace 40 de minute la baza cuptorului. Apoi, se muta in centrul cuptorului si se mai coace inca 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si se aduce presarata cu zahar pudra.