Taiteii de legume cu paste sunt potriviti pentru o cina usoara la pranz, ca si garnitura. Daca inlocuiesti untul din reteta cu o grasime vegetala, obtii o mancare de post foarte nutritiva.

Ingrediente

200 g paste un dovlecel 2 morcovi 25 g unt o lingura ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Se spala bine dovlecelul si morcovii se curata de coaja.
  2. Cu un cutit de curatat legume se taie pe lung fasii subtiri si din dovlecei si din morcovi.
  3. Se pun sa se caleasca in unt topit amestecat cu ulei si se lasa 10 minute.
  4. Apoi, se toarna 2-3 linguri de apa, se pune capac si se mai lasa 5 minute pe foc. Se presara cu sare si piper si se aduc la masa ca garnitura la pastele fierte in prealabil conform indicatiilor de pe ambalaj.

Sfaturi utile

✽ Pentru un gust mai bogat, se pot adauga impreuna cu legumele si doi catei de usturoi tocati, doua linguri de patrunjel proaspat tocat si sucul unei jumatati de lamaie.

✽ Cu cat legumele sunt taiate mai subtire cu atat vor fi mai moi dupa gatire. Pentru fasii de legume mai tari trebuie taiate ceva mai gros. De asemenea, nu trebuie calite prea mult.

✽ Acest preparat poate fi servit ca fel principal, dar si pe post de garnitura, alaturi de peste fript si orez.