Invatati cum sa pregatiti o supa dietetica de perisoare, cu putine calorii, dar cu gust delicios, dupa reteta trimisa de Adriana Alupi, din Bistrita.

Ingrediente

500 g piept pui dezosat, tocat 4 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina mica telina un ardei gras rosu o ceapa alba 200 g orez cu bob mare un ou marar patrunjel telina frunze 3-4 foi de dafin sare
Mod de preparare:
  1. Orezul, spalat in apa rece, se lasa la inmuiat 2-3 ore.
  2. Se pune la fiert in apa zarzavatul: morcovii, radacina de patrunjel si telina (date pe razatoare in prealabil), ceapa, ardeiul taiat felii, apoi se adauga foile de dafin si sare, dupa gust.
  3. Dupa ce incepe sa fiarba zarzavatul, se pun perisoarele. Acestea se pregatesc astfel: intr-un bol se amesteca bine carnea de pui tocata cu oul batut spuma, orezul si o lingurita de sare. Din amestecul obtinut se fac mingiute de marimea unor nuci. Din momentul in care perisoarele se ridica la suprafata apei, supa se fierbe o ora, la foc redus.
  4. La final, se asezoneaza cu sare si se adauga frunzele de marar, patrunjel si telina tocate. Se ia oala de pe foc si se lasa acoperita cu un capac.