Siropul de ciocolata e disponibil si in comert, insa are un pret destul de piperat, asa ca e mult mai avantajos sa il prepari in casa! E excelent in cafea, il poti servi cu o inghetata simpla, de vanilie. 

Ingrediente

300 g zahar 80 g cacao 250 ml apa un praf sare esenta vanilie
Mod de preparare:
  1. Pune zaharul, cacaua, sarea si apa intr-o cratita mica, la foc mediu. Amesteca continuu pana cand siropul incepe sa fiarba.
  2. Lasa siropul de ciocolata la fiert pana cand simti ca s-a ingrosat, apoi adauga vanilia, amesteca si da cratita de pe foc.
  3. Lasa siropul sa se raceasca si transfera-l intr-un recipient etans, la frigider.

Sfat util:

✽ Poti servi sosul de ciocolata impreuna cu inghetata, prajituri, salata de fructe sau churros.

Incearca si:

Lapte condensat

Glazura de unt pentru torturi

Cum faci cel mai bun caramel de casa