Savarine
Iti plac deserturile cu multa frisca? Ei bine aceasta reteta de savarine, trimisa de Violeta Postolache, din Galati, te va multumi pe deplin.
Ingrediente pentru aluat
                                 250 g faina 
 30 ml ulei
 3,5 g drojdie uscata
 o lingura zahar
 2 oua
 150 ml lapte 
 un praf sare                            
                        Ingrediente pentru sirop
                                 400 ml apa
 150 g zahar
 o esenta rom                            
                        Ingrediente pentru topping
                                 400 ml frisca lichida                            
                        Ingrediente pentru forme
                                 unt                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Se dizolva zaharul in lapte caldut, dupa care se adauga ouale batute cu sare si ulei. Se incorporeaza si faina si drojdia si se amesteca bine.
- Se ung formele de savarina cu unt, dupa care se pune compoziţia (se umple o forma cu trei sferturi de aluat).
- Se lasa sa dospeasca 30 de minute, dupa care se dau la cuptor, cateva minute, pana se rumenesc. Se scot apoi din forme si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se prepara siropul: se fierbe zaharul cu apa si cu esenta de rom si se lasa sa se raceasca.
- Se taie partea de sus a savarinei, ca un fel de capac, se insiropeaza, dupa care se umple cu frisca batuta cu intaritor. Se pun capacele si se servesc.
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2015/08/savarine-in-tava.jpg) 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/01/negresa-cu-mascarpone-si-ciocolata-alba.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/11/74411246_2507501595951533_9105245824736034816_o.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/08/Prajitura-cu-branza-si-caise.jpg)