Iti plac deserturile cu multa frisca? Ei bine aceasta reteta de savarine, trimisa de Violeta Postolache, din Galati, te va multumi pe deplin.

Ingrediente pentru aluat

250 g faina 30 ml ulei 3,5 g drojdie uscata o lingura zahar 2 oua 150 ml lapte un praf sare

Ingrediente pentru sirop

400 ml apa 150 g zahar o esenta rom

Ingrediente pentru topping

400 ml frisca lichida

Ingrediente pentru forme

unt
Mod de preparare:
  1. Se dizolva zaharul in lapte caldut, dupa care se adauga ouale batute cu sare si ulei. Se incorporeaza si faina si drojdia si se amesteca bine.
  2. Se ung formele de savarina cu unt, dupa care se pune compoziţia (se umple o forma cu trei sferturi de aluat).
  3. Se lasa sa dospeasca 30 de minute, dupa care se dau la cuptor, cateva minute, pana se rumenesc. Se scot apoi din forme si se lasa sa se raceasca.
  4. Intre timp, se prepara siropul: se fierbe zaharul cu apa si cu esenta de rom si se lasa sa se raceasca.
  5. Se taie partea de sus a savarinei, ca un fel de capac, se insiropeaza, dupa care se umple cu frisca batuta cu intaritor. Se pun capacele si se servesc.