Pasionatii de retete cu peste trebuie sa incerce si aceasta saramura facuta exact ca pe Dunare. Este simpla si foarte buna.

Ingrediente

un crap de 1,5 kg un kg rosii bine coapte 3-4 ardei grasi de diferite culori un ardei iute 4-5 catei usturoi verdeata, dupa gust sare
Mod de preparare:

1. Se curata bine pestele la interior, fara a inlatura solzii de la exterior.

2. Se frige apoi pestele pe o tabla presarata cu sare. Dupa ce s-a intors pe ambele parti, se scufunda pentru 2-3 minute in apa clocotita.

3. La fel, se coc pe tabla si rosiile si ardeii, apoi se curata si se toaca marunt.

4. Apa clocotita turnata peste peste se pune la fiert, se adauga rosiile si ardeii, ardeiul iute, sare, usturoiul pisat. Se lasa sa dea un clocot si se toarna peste peste. Se lasa 15 minute inainte de a aduce la masa cu verdeata deasupra.