Asta este salata mea preferată. Îmi place să o pregătesc în zilele când am musafiri sau de sărbători. De fiecare dată este vedeta mesei.

1 țelină mai mare (rădăcina) 2 morcovi 1 lămâie sare piper, dupa gust Pentru maioneză: un gălbenuș crud 2 linguri smantana 100 ml ulei o lamaie sare
Mod de preparare:
  1. Pregătim mai întâi maioneza: gălbenușul se freacă cu sare și se miexează turând ulei în fir subțire. Se adaugă sucul de la lămâie, se potrivește gustul cu sare și piper, iar apoi se adaugă și cele două linguri de smantana. Se pune la rece și ne ocupăm de țelină. 
  2. Țelina se pala bine, se curăță și se dă pe răzătoare. Ca să nu se oxideze se stropește cu suc de lămâie. Se spala, se curăță și se dau pe răzătoare și morcovii.
  3. Apoi aceștia se amestecă cu țelina rasă, iar peste ei se toarnă maioneza. Se amestecă bine, se potrivește gustul de sare și piper și se pune la rece timp de două ore.