Serveste o salata de linte la cina, sau la pranz, caci este suficient de satioasa incat sa-ti tina de foame, insa fara a pica greu. In plus, salata e gata in 10 minute, deci nu trebuie sa pierzi prea mult timp in bucatarie pentru ea.

Ingrediente

o conserva linte 2 foi salata un ardei gras 5-6 rosii cherry 100 g cascaval 150 g sunca o ceapa alba sau rosie patrunjel

Ingrediente pentru sos

ulei de masline sucul unei lamai sare
Mod de preparare:
  1. Lintea se scoate din conserva, se trece sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
  2. Intr-un bol se pune salata spalata si bine scursa.
  3. Se taie ardeiul bastonase, se taie rosiile in doua, ceapa se taie pestisori si se pun toate in bol. Sunca se taie fasii, cascavalul la fel, apoi se adauga in bol.
  4. Se amesteca cu telul mic uleiul, sarea si sucul de lamaie si se toarna peste ingrediente. Se amesteca si se aduce la masa. Se orneaza cu patrunjel.

Sfaturi utile

✽ In cazul in care nu iti place lintea, o poti inlocui cu boabe de porumb fiert sau cu porumb dulce din conserva. Salata va avea un gust la fel de bun.

✽ Cea mai buna metoda de maruntire a salatei verzi este sa o rupi cu mana in bucati mari, pentru a-si pastra consistenta crocanta.

✽ In cazul in care nu vrei sa adaugi suc de lamaie la aceasta salata, poti opta pentru un sos de iaurt acru cu marar.

din aceeasi categorie