Rulouri cu crema de vanilie usoare, cremoase si delicioase. Reteta a fost trimisa de Filip Sebastian Alexandru, din Drobeta Turnu Severin

Ingrediente pentru rulouri

3 oua 3 linguri zahar 3 linguri ulei faina cat cuprinde

Ingrediente pentru crema de vanilie

un litru lapte 150 g faina 300 g zahar 5 oua un plic zahar vanilinat 30 g unt sare
Mod de preparare:
  1. Cele 3 oua se amesteca bine cu zaharul, uleiul si faina pana cand se obtine un aluat elastic. Se lasa cateva minute sa se odihneasca, apoi se intinde o foaie cat mai subtire, care se taie fasii ce se ruleaza pe forme speciale sau, daca nu aveti, le puteti improviza din sulurile goale ramase de la prosoapele de hartie de bucatarie, pe care le inveliti in staniol. Rulourile se coc la 180°C, pana devin aurii.
  2. Se freaca galbenusurile cu sare si cu jumatate din cantitatea de zahar, se amesteca cu faina si, treptat, se subtiaza cu laptele caldut. Se adauga zaharul vanilinat si se pune crema la foc mic, amestecanduse mereu pana cand da in fiert.
  3. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste, se adauga untul frecat cu restul de zahar si se umplu rulourile cu un pos. Se decoreaza cu alune tocate marunt si cu dulceata.