Desi in ceea ce priveste timpul necesar, aceasta reteta nu este tocmai una economica, ea este totusi o solutie sanatoasa si cu ajutorul careia de poti bucura de rosii in mijlocul iernii, fara a cheltui multi bani si a constata ca nu au niciun gust. Rosiile uscate in ulei de masline pot fi adaugate intr-o multitudine de mancaruri, inclusiv in paste si in sosuri.

Ingrediente

1 kg rosii prunisoare 3-4 catei de usturoi ulei de masline oregano busuioc cimbru sare piper
Mod de preparare:
  1. Preincalzeste cuptorul la foc mic.
  2. Spala rosiile, indeparteaza-le coditele, taie-le in jumatati si elimina semintele si cotoarele (pentru cotoare, taie in V).
  3. Presara rosiile cu sare si putin ulei de masline, apoi pune-le intr-o tava cu partea unde au fost semintele in sus si baga-le la cuptor pentru 3-4 ore, cu usa cuptorului usor intredeschisa pentru a putea iesi umezeala.
  4. Dupa ce timpul a trecut, intoarce rosiile pe partea opusa si mai baga-le la cuptor pentru inca 3-4 ore.
  5. In borcanul in care planuiesti sa le conservi presara putina sare, putin piper si 3-4 catei de usturoi (in functie de marimea borcanului si dupa gust).
  6. Presara oregano, busuioc si cimbru, toate uscate, apoi pune rosiile si completeaza cu ulei de masline extravirgin pana cand ingredientele sunt acoperite.

Sfaturi utile

✽ E posibil ca rosiile sa se faca in timpi diferiti, deoarece au dimensiuni diferite si cantitate diferita de apa in ele. Incearca sa le observi cand se face fiecare.
✽ Rosiile mai pot fi uscate si la soare, caz in care durata de preparare este mai mare. Timp de 2-3 zile, rosiile trebuie sa stea in soare dogoritor, dar sa fie si acoperite cu un material textil in acelasi timp, pentru a le feri de insecte.

Mod de pastrare:

la loc uscat, racoros

din aceeasi categorie