Ciolan de porc pe varză, o rețetă tradițional românească, dar este atât de gustoasă că nimeni nu-i poate rezista. 

Ingrediente pentru ciolanul de porc

un ciolan de porc  500 ml bere blondă o ceapă 2 morcovi mari 200 ml supă cimbru foi de dafin partea verde a unui praz sare piper  ulei

Ingrediente pentru garnitura de varză:

o varză 2-3 linguri sos de roșii 2 linguri ulei sare  piper
Mod de preparare:
  1. Ciolanul curățat, spălat și uscat se rumenește pe toate părțile în ulei.
  2. Se scoate și se pune ceapa tocată, odată devenită translucidă se pun morcovii tăiați rondele, se lasă 3 minute, se toarnă berea și se fierbe 20 de minute. Apoi se adaugă supa, cimbrul, foile de dafin, partea verde de la praz, sarea și piperul. Se lasă să dea un clocot.
  3. Ciolanul se pune la cuptor cu amestecul de la punctul 2 și se lasă 2 ore, stropindu-l cu sosul din tavă din când în când.
  4. Între timp, se taie varza mănunt și se pune la călit în ulei, cu sosul de roșii. Se acoperă cu un capac și se lasă 20 de minute, apoi se potrivește gustul de sare și piper. Se servește împreună cu ciolanul gata rumenit.