Rețetă de ciolan de porc pe varză
Ciolan de porc pe varză, o rețetă tradițional românească, dar este atât de gustoasă că nimeni nu-i poate rezista.
Ingrediente pentru ciolanul de porc
                                 un ciolan de porc 
 500 ml bere blondă
 o ceapă
 2 morcovi mari
 200 ml supă
 cimbru
 foi de dafin
 partea verde a unui praz
 sare
 piper
  ulei                            
                        Ingrediente pentru garnitura de varză:
                                 o varză
 2-3 linguri sos de roșii
 2 linguri ulei
 sare 
 piper                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Ciolanul curățat, spălat și uscat se rumenește pe toate părțile în ulei.
 - Se scoate și se pune ceapa tocată, odată devenită translucidă se pun morcovii tăiați rondele, se lasă 3 minute, se toarnă berea și se fierbe 20 de minute. Apoi se adaugă supa, cimbrul, foile de dafin, partea verde de la praz, sarea și piperul. Se lasă să dea un clocot.
 - Ciolanul se pune la cuptor cu amestecul de la punctul 2 și se lasă 2 ore, stropindu-l cu sosul din tavă din când în când.
 - Între timp, se taie varza mănunt și se pune la călit în ulei, cu sosul de roșii. Se acoperă cu un capac și se lasă 20 de minute, apoi se potrivește gustul de sare și piper. Se servește împreună cu ciolanul gata rumenit.
 
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews