Nu stii ce sa gatesti si ai un timp limitat la dispozitie? Aceasta reteta de pui cu smantana este foarte rapida si va fi pe placul intregii familii.

Ingrediente

un piept de pui 100 g unt o ceapa 200 ml vin alb sec 500 ml smantana de gatit sare piper
Mod de preparare:

1. Carnea se taie cuburi cat o imbucatura, iar ceapa se taie marunt.
2. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul si se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga carnea.
3. Se lasa cat sa-si schimbe culoarea, se toarna vinul, se presara sare si piper si se lasa sa fiarba sub capac aproximativ 15 minute.
4. Se pune smantana, se mai lasa 5 minute pe foc si se verifica gustul de sare si piper.

Sfaturi utile:

✽ Smantana trebuie folosita cat mai repede. Desi rezista in frigider si doua saptamani, isi pierde din
gust si din aroma.
✽ Inainte sa pui smantana in mancare, adu-o la temperatura camerei.

Sursa foto: Shutterstock

Mod de pastrare:

la frigider, maxim 48 de ore