Profita de bogatia pe care toamna o are de oferit si pregateste niste delicioase prune la cuptor. Sunt, garantat, cel mai bun desert cu prune.

Ingrediente

250 g prune 45 g gris fin 2 galbenusuri 250 ml lapte 30 g zahar un plic zahar vanilinat 20 g unt un praf sare
Mod de preparare:
  1. Laptele si un praf de sare se pun pe foc. Cand clocoteste, se trage de pe foc si se presara grisul si zaharul amestecand sa nu se prinda de vas.
  2. Se adauga zaharul vanilinat si untul, se amesteca si se lasa 5 minute.
  3. Se adauga galbenusurile, apoi compozitia obtinuta se toarna intr-o forma unsa cu un pic de unt si se asaza prunele fara samburi. Se lasa 10 minute la cuptor.

Sfaturi utile

✽ Aceeasi reteta poate fi pregatita si cu alte fructe pe gustul tau, caise din compot sau piersici proaspete.

✽ Pentru o aroma mai bogata de vanilie, pune in lapte jumatate de pastaie de vanilie, inainte cu o ora de a-l folosi. De asemenea, este mult mai potrivit zaharul brun pentru acest preparat.