Sunt perfecte la micul dejun, cand esti pe fuga dar nu vrei sa sari peste cea mai importanta masa a zilei. Prajiturelele cu zmeura se fac in maxim 30 de minute si le poti pregati chiar si cu o zi inainte.

Ingrediente

500 g faina 120 g unt rece 1 pliculet praf de copt 100 g zahar 2 oua 200 ml lapte 100 g zmeura

Ingrediente pentru servit (optional)

frisca dulceata
Mod de preparare:

1. Amesteca ingredientele uscate (faina si praful de copt) si, separat, bate ouale cu laptele. Taie untul cubulete si incorporeaza-l cu furculita in faina.
2. Combina amestecul de faina si unt cu laptele, pana cand obtii un amestec aproape omogen, apoi framanta putin, adaugand si zmeura. Intinde aluatul obtinut pe blatul de lucru presarat cu faina, pana cand ajunge la ~2 cm grosime.
3. Taie prajiturelele cu zmeura folosind o forma de taiat prajituri pudrata cu faina si coace-le la cuptorul preincalzit pentru 13-15 minute, sau pana cand se rumenesc.
4. Serveste prajiturelele ca atare sau cu dulceata si putina frisca.

Incearca si

Fluturasi cu afine

Ma’amoul

Biscuiti danezi cu vanilie