Prajitura “Valurile Dunarii” este un desert apetisant, care iti va rasfata papilele gustative. Nu ar trebui sa lipseasca de pe mesele de sarbatoare, dar poate fi servita in orice moment.

Ingrediente pentru blat:

250 g unt 200 g zahar 6 oua 400 g faina o lingura cacao 3 lingurite praf de copt 5 linguri lapte

Ingrediente pentru crema:

un litru lapte 7 linguri zahar 7 linguri faina 2 linguri cacao un plic zahar vanilat o sticluta esenta de rom
Mod de preparare:

1. Pentru blat, se bat untul cu zaharul, se incorporeaza ouale, se pune si faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele si se amesteca bine.
2. Intr-o tava unsa cu unt se toarna jumatate din aluat, iar restul se amesteca bine cu cacao si se pune deasupra din loc in loc. Blatul se coace la cuptor aproximativ 30 de minute.
3. Pentru crema, intr-un castron, se amesteca faina, zaharul, cacaua, esenta si zaharul vanilat, dupa care se adauga treptat 200 ml lapte, amestecand continuu pana se omogenizeaza.
4. Separat, intr-o oala cu fundul gros, se incalzeste restul de lapte si se toarna crema amestecand continuu pana cand se ingroasa. Dupa ce se racoreste, crema se intinde uniform pe blat.