Iti plac batoanele Snickers atat de mult incat iti doresti o prajitura intocmai cu faimosul desert? Uite cum pregatesti o prajitura Snickers de casa cu gust autentic, plina cu nuga, ciocolata, caramel si arahide.

Ingrediente pentru stratul de ciocolata (x2)

500 g ciocolata cu lapte 2 linguri ulei

Ingrediente pentru nuga

200 g miere 150 g zahar 2 albusuri un praf sare 130 g unt de arahide 400 g arahide

Ingrediente pentru sosul caramel

200 ml smantana pentru frisca 180 g miere 250 g zahar 50 g unt
Mod de preparare:

Straturile de ciocolata

1. Pregateste o tava de cozonac/chec, tapetand-o cu foaie de copt.
2. Ulterior, topeste jumatate din cantitatea de ciocolata cu o lingura de ulei, la microunde, in reprize de 30 secunde.
3. Intinde ciocolata pe toata suprafata tavii, apoi da-o la rece.

Stratul de nuga cu unt de arahide

1. Topeste mierea cu zaharul la foc mediu, iar cand compozitia capata aspect auriu-aramaiu, de caramel, ia-o imediat de pe foc.
2. In rastimp, bate albusurile spuma cu mixerul, la viteza mare. Toarna caramelul obtinut direct peste albusuri, fara sa opresti mixerul, pentru inca 5 minute de la turnarea siropului.
3. Incorporeaza untul de arahide in nuga obtinuta si intinde-o cat mai bine posibil deasupra stratului de ciocolata. Peste nuga raspandita, presara alunele si da tava deoparte.

Sosul de caramel

1. Topeste zaharul cu mierea la foc mediu, pana ce caramelul devine auriu-aramiu.
2. Imediat dupa, ia caramelul de pe foc si toarna smantana pentru frisca, amestecand energic.
3. Adauga untul si amesteca pana ce se topeste apoi intoarce sosul caramel pentru inca un minut la foc mediu, sau pana cand spuma dispare si caramelul ramane fin si dens.
4. Toarna caramelul peste arahide, raspandeste-l cat mai bine, iar deasupra toarna un nou strat de ciocolata, topind restul de ciocolata cu o lingura de ulei.
5. Da prajitura Snickers la frigider pentru minim o ora, apoi serveste-o taiata patratele mici.