O reteta usoara de prajitura delicioasa cu un ingredient pe care il indrageste toata familia, cocosul, trimis de Andreea Butnaru.

Ingrediente pentru blat

5 galbenusuri 200 g faina 100 g zahar 10 linguri apa un plic praf de copt un plic zahar vanilat

Ingrediente pentru crema

350 ml lapte 100 g zahar o lingura amidon 250 g unt 100 g fulgi de cocos esenta de vanilie

Ingrediente pentru bezea

5 albusuri 100 g zahar 25 g ciocolata alba

Ingredient pentru tava

10 g unt
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat, dupa care se adauga apa si faina amestecata cu praf de copt.
  2. Se unge o tava cu unt si se toarna compoziţia. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  3. Intre timp, se prepara crema: se amesteca zaharul cu fulgii de cocos si amidonul, dupa care se adauga laptele si se pune cratiţa pe foc. Se lasa sa se ingroasa, dupa care se da la rece.
  4. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza esenţa de vanilie si untul.
  5. Se prepara si bezeaua: se amesteca albusurile cu zahar pe baie de abur, dupa care se lasa sa se raceasca.
  6. Se pune crema peste blat, se niveleaza bine, dupa care se pune bezeaua si se orneaza cu ciocolata alba.