O bunatate de prajitura dupa o reteta italiana, inspirata chiar din gingasa planta mimoza, prajitura Mimoza cu ananas se serveste traditional in Italia mai ales in preajma zilei de 8 martie. Nimic nu spune insa ca nu putem savura desertul delicios cu ananas in orice moment al anului!

Ingrediente pentru blat

6 oua 220 g zahar 220 g faina 1 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru crema

3 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 750 lapte coaja unei lamai

Alte ingrediente pentru tort

500 ml smantana pentru frisca 1 conserva ananas 200 ml apa
Mod de preparare:

Prepararea blatului pentru prajitura Mimoza

1. Bate ouale spuma pentru 2-3 minute, apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza aluatul pana ce ouale isi tripleaza volumul, apoi incorporeaza faina si praful de copt.
2. Toarna aluatul intr-o tava de prajitura tapetata cu unt si faina, apoi da blatul de prajitura la copt la 180 de grade, pentru 35-40 minute.

Prepararea cremei pentru prajitura Mimoza

1. Pune laptele la fiert intr-o cratita, adaugand si coaja de lamaie intreaga. Separat, intr-o alta cratita, bate ouale cu faina si zaharul.
2. Cand laptele fierbe, toarna-l in fir subtire peste ingredientele din cratita, amestecand energic simultan (poate fi util sa te ajute cineva).
3. Incorporeaza tot laptele in compozitia de crema pentru prajitura si adu-o pe foc apoi, amestecand constant.
4. Crema pentru prajitura este gata cand se ingroasa.

Asamblarea prajiturii Mimoza

1. Lasa blatul si crema de prajitura sa se raceasca, apoi taie blatul in 3 parti egale.
2. Bate frisca si amesteca jumatate din cantitate cu crema pentru prajitura. Pastreaza cealalta jumatate pentru decor.
3. Taie marunt ananasul din conserva si adauga-l peste crema combinata cu frisca.
4. Peste siropul din conserva de ananas toarna apa si omogenizeaza. Asaza pe tava de servire primul strat de blat de prajitura, insiropeaza-l cu 1/2 din cantitatea de sirop.
5. Asaza 1/2 din cantitatea de crema cu ananas si intinde-o uniform. Deasupra cremei asaza urmatorul strat de blat, insiropeaza-l, apoi asaza celalalt strat de crema.
6. Deasupra ultimului strat de crema nivelat, rupe bucatele si raspandeste firimituri din cel de-al 3-lea strat de blat.
7. Foloseste frisca pastrata pentru ornat pentru a ascunde eventualele imperfectiuni ale prajiturii Mimoza.
8. Da prajitura la frigider pentru minim 2 ore inainte de servire.