Cand ai chef de gatit si pofta de dulce, incearca aceasta reteta delicioasa in 2 culori.

Reteta de prajitura “Fantezie de toamna” a fost trimisa de Niculina Udroiu, din Pitesti.

Ingrediente pentru blatul galben

6 linguri zahar 6 oua 6 linguri faina coaja de la o lamaie o lingurita amoniac

Ingrediente pentru foile maro

150 g zahar 2 oua 3 linguri lapte 50 g unt 250 g faina 2 linguri cacao o lingurita amoniac

Ingrediente pentru crema

5 linguri faina 500 ml lapte 200 g unt 200 g zahar zeama si coaja rasa de la o lamaie

Ingrediente pentru ornat

250 g ciocolata menaj 50 g ciocolata alba
Mod de preparare:
  1. Pentru blatul galben, se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile, amoniacul, coaja de lamaie, apoi faina. Aluatul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  2. Pentru foile maro, se topeste untul, care se amesteca apoi cu zaharul, ouale, cacaua, amoniacul dizolvat in cele 3 linguri de lapte si faina, pana se obtine un aluat omogen.
  3. Se imparte coca in doua parti egale din care se intind doua foi care se coc direct pe dosul unei tavi unse cu ulei. Se inteapa blatul cu furculita din loc in loc, apoi se da la copt.
  4. Pentru crema, se amesteca laptele cu faina si zaharul, apoi se pune compozitia pe baie de abur, amestecand pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se da de-o parte, iar cand se raceste, se incorporeaza in crema untul, zeama si coaja rasa de lamaie.
  5. Se asambleaza prajitura punand la exterior foile cu cacao si la mijloc blatul galben, iar intre ele se intinde crema. Prajitura se glazureaza cu ciocolata menaj topita la baie de abur si se decoreaza cu ciocolata alba data pe razatoare.