Prajitura cu zmeura este racoritoare si arata incredibil. Fiind o prajitura usoara, poate fi servita atat invitatilor la o petrecere , sau iti poti rasfata familia si prietenii, la final de saptamana.

Ingrediente pentru foi:

1/2 kg faina 4 oua 50 g unt 50 ml smantana 200 g miere 50 g zahar o lingurita bicarbonat un plic praf de copt

Ingrediente pentru stratul de fructe:

300 g zmeura 100 g zahar 150 ml apa

Ingrediente pentru decor:

un plic praf de budinca de capsune 2 linguri migdale macinate
Mod de preparare:

Pentru foi, mierea se pune intr-un vas, se adauga zaharul, smantana, untul si ouale si se amesteca.

Se amesteca faina cu bicarbonatul si praful de copt, se adauga in compozitie, se amesteca si aluatul obtinut se imparte in trei. Se coc cele trei foi pe dosul tavii mari de aragaz unse cu ulei. Se lasa tava sa se racoreasca intre a doua si a treia foaie care se coace.

Zmeura cu zaharul si apa se pun pe foc si se lasa 10 minute, amestecand si strivind fructele. Se prepara budinca conform indicatiilor de pe plic.

In tava mare de aragaz se asaza o foaie rece, un strat subtire de piure de fructe, alta foaie, iar piure, alta foaie si se toarna budinca si se niveleaza. Se da la rece de pe o zi pe alta si se serveste cu migdale maruntite.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece. Dupa preparare se asteapta aproximativ 12 ore inainte de a servi prajitura.