Daca iti plac perele dulci si zemoase, includele intr-o prajitura de toamna delicioasa.

Reteta de prajitura cu pere si nuci a fost trimisa de Andreea Calin, din Gaesti.

Ingrediente

2 pere mari si ferme o ceasca vin 4 oua o cana zahar 2 cani si jumatate faina un plic praf de copt 3/4 cana ulei 3/4 cana lapte sau apa minerala o lingurita scortisoara o mana miez de nuca tocat grosier 5 linguri cacao
Mod de preparare:
  1. Pere se curata de coaja si se taie cubulete potrivite care se stropesc cu vin si scortisoara, apoi se dau la cuptorul cu microunde pentru maximum 5 minute. Se lasa sa se raceasca.
  2. Pentru aluat, se bat ouale cu zaharul adaugat treptat, se adauga si ulei in fir subtire, apoi laptele sau apa minerala, cacaua, faina si praful de copt, pana la obtinerea unui aluat mai gros decat cel de clatite.
  3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau cu ulei si faina, se toarna aluatul in tava, se adauga cubuletele de pere in mod uniform pe toata suprafata aluatului si nucile tocate grosier. Se da prajitura la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute sau cel mai sigur pana trece testul scobitorii.
  4. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza dupa preferinte si se pudreaza cu zahar.