Prajitura cu pere este delicioasa, foarte aromata, suculenta si pufoasa. Desertul poate fi preparat toamna folosind pere proaspete foarte moi sau in orice alt sezon folosind pere din compot.

Ingrediente:

250 g ricotta sau branza de vaci cremoasa 200 g zahar 200 g faina 50 g unt 2 oua esenta de vanilie un plic praf de copt un praf sare o conserva pere Williams in sirop sau 4 pere proaspete
Mod de preparare:

Se amesteca ouale cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa in care se adauga branza, untul si sarea. Se omogenizeaza si se adauga faina, esenta de vanilie si praful de copt. Se amesteca si se adauga 2 pere taiate cubulete. Se pastreaza celelalte doua pere pentru decor.

Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt si se coace 45 de minute. Cand mai sunt 10 minute, se scoate rapid din cuptor si se asaza feliile de pere, apoi se mai lasa la copt. Se serveste dupa ce s-a racit.

Perele Williams sunt de culoare galben-pai, foarte aromate. Este cel mai cultivat soi de pere.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.