O prajitura cu nuci este desertul perfect intr-o zi in care aveti musafiri sau intr-una obisnuita, in care simtiti nevoia sa mancati ceva dulce si gustos.

Ingrediente pentru blat

4 oua 250 g unt moale 250 g zahar 200 g nuci 3 linguri faina

Ingrediente pentru decor

100 g ciocolata neagra 50 g ciocolata alba miez intreg de nuci fructe
Mod de preparare:
  1. Se maruntesc nucile nu foarte fin, iar untul se freaca bine cu zaharul.
  2. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi nucile, se amesteca bine si se pune faina.
  3. Se toarna aluatul intr-o tava si se coace in jur de 45 de minute. Se lasa apoi la racit.
  4. Pentru decor, se topesc separat cele doua tipuri de ciocolata, cu cea neagra se acopera prajitura, iar cu cea alba se traseaza modele cu ajutorul dintilor unei furculite inmuiate in ciocolata topita. Dupa racire, se da la frigider pentru 5-6 ore. Se serveste cu nuci si fructe.