Am incercat aceasta reteta de prajitura cu morcovi trimisa de Satmarean Timeia si am un singur cuvant sa o descriu: minunata!

Ingrediente

15 linguri morcov ras 15 linguri zahar 15 linguri ulei o lingurita bicarbonat de sodiu 200 g faina un kg mere scortisoara
Mod de preparare:
  1. Se pun cele 15 linguri de zahar peste morcovul ras, se amesteca si se lasa cel putin o ora la rece pentru a lasa zeama.
  2. Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga scortisoara, dupa gust, si eventual zahar. Se pun apoi intr-o cratita pe foc, sa mai scada putin.
  3. Dupa ce a stat morcovul cu zaharul pana a lasat zeama, se adauga uleiul si, treptat, faina amestecata cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se framanta aluatul si se imparte in doua. Se intind doua foi.
  4. Prima foaie se pune in tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptor 10 minute.
  5. Se scoate din cuptor, se pun merele si se intinde a doua foaie.
  6. Se dau iar la cuptor, aproximativ 25 de minute.