Inconfundabile la gust, indiferent in ce preparate sunt folosite, alunele de padure aduc deserturilor o savoare speciala.

Ingrediente pentru glazura

150 g alune de padure nesarate 2 linguri zahar 4 linguri frisca lichida

Ingrediente pentru blat

125 g faina 220 g zahar un plic zahar vanilinat 3 oua 1/2 plic praf de copt 50 ml ulei 3 mere
Mod de preparare:
  1. Se pregateste intai stratul de baza pentru care alunele usor maruntite se pun in tigaie.
  2. Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca amestecandu-l cu alunele. Se stinge totul cu frisca lichida, amestecand rapid. Se toarna intr-o forma rotunda de copt.
  3. Pentru blat, se amesteca toate ingredientele si se adauga merele taiate cubulete.
  4. Se toarna peste alune, se da tava la cuptor si se lasa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava

BUNICA TE SFATUIESTE

  • Daca nu ai la indemana alune de padure, le poti inlocui cu nuci tocate grosier si mai poti adauga si alte fructe uscate precum migdale sau stafide.
  • Aromele de scortisoara si rom se potrivesc de minune la aceasta prajitura. Adauga cateva picaturi de esenta cand pregatesti blatul. O lingurita de coaja de portocala va desavarsi gustul.
  • Cand pregatesti alunele sau nucile, amesteca-le cu o lingura de faina inainte de a le pune in tava de copt. Faina va impiedica fructele uscate sa se arda si sa se lipeasca de fundul tavii.