Prajitura cu mascarpone este un deliciu cremos si racoros foarte potrivit unei zile de primavara tarzie sau de vara torida. Reteta trimisa de Ana Salagean, din Hunedoara.

Ingrediente pentru foi

9 oua 9 linguri zahar 9 linguri faina o fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema

400 g frisca 125 g mascarpone 5 galbenusuri 200 g zahar 4 linguri cafea solubila un plic gelatina 2 linguri cacao o fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru decor

ciocolata rasa visine
Mod de preparare:
  1. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie. Se cerne faina deasupra, incorporand-o in amestec. Se intind trei foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat. Apoi, se presara cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce se folosesc.
  2. Pentru crema, se pun galbenusurile cu zaharul la fiert, pana fac spuma. Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa si cafeaua impreuna cu cacaua dizolvate in putina apa si se amesteca pana se dizolva complet. Se da compozitia de-o parte si, dupa ce s-a racorit, se adauga branza mascarpone si se amesteca bine. Crema obtinuta se rastoarna peste frisca batuta si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
  3. Crema se intinde intre cele 3 foi, terminand cu un strat de crema. Se face un model cu furculita si se decoreaza cu ciocolata rasa si visine.