O prăjitură rapidă, pe care cu siguranță ai gustat-o măcar o dată în copilărie!

Ingrediente pentru blat

8 albusuri 100 g mac 100 g nuca de cocos 200 g zahar 3 linguri faina 1 plic praf de copt 1 praf sare

Ingrediente pentru foaie

2 oua 2 linguri apa 4 linguri zahar 4 linguri faina

Ingrediente pentru crema

1 pachet margarina 300 g zahar 500 ml lapte 1 lingura amidon 3 plicuri cafea solubila 8 galbenusuri
Mod de preparare:

1. Se bat albuşurile cu un praf de sare până se obţine o spumă tare, apoi se adaugă treptat zahărul. Se amestecă apoi cu macul, nuca de cocos şi făina amestecată cu praful de copt şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

2. Pentru foaie, se amestecă toate ingredientele, se pune compoziţia rezultată pe o tavă şi se dau la cuptor pentru 15 minute.

3. Între timp, se prepară crema: se mixează bine gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă apoi cafeaua şi amidonul, iar la urmă se încorporeaza, treptat, laptele. Se fierbe pe aburi, iar când s-a răcit se amestecă bine cu margarina frecată spumă.

4. Când se asamblează, se pune blatul, apoi jumătate din cremă, foaia de doboş şi restul de cremă. Se poate orna cu ciocolată rasă sau fulgi de nucă de cocos.