Vrei sa faci impresie buna in fata tuturor invitatilor? Cu o prajitura cu ciocolata ombre, adica in degrade, ii vei lasa masca pe toti si iti vor cere garantat reteta!

Desertul nu este deloc innecacios, ci dimpotriva, e pufos si ti se topeste in gura totodata!

Ingrediente

25 g cacao neagra 150 g + 50 g zahar 50 ml apa clocotita esenta vanilie un praf bicarbonat de sodiu 220 g faina 1 pliculet praf de copt 1 praf sare 250 g unt moale 4 oua mari 80 ml lapte
Mod de preparare:

 

1. Combina apa clocotita cu cacaua neagra, 50 g de zahar, esenta de vanilie si bicarbonatul de sodiu.
2. Separat, combina faina cu praful de copt si un praf de sare si lasa-le deoparte.
3. Bate untul moale pentru 5-7 minute cu restul de zahar, pana ce obtii o consistenta pufoasa, apoi incorporeaza ouale pe rand si bate bine aluatul dupa fiecare aditie.
4. In final, cerne si incorporeaza ingredientele uscate la viteza mica, apoi adauga laptele. Peste glazura de ciocolata obtinuta initial toarna cca o treime din aluat si omogenizeaza.
5. Toarna primul strat de prajitura cu ciocolata in degrade intr-o tava de prajitura tapetata cu foaie de copt, pastrand cca 3 linguri de compozitie deoparte.
6. Peste cele 3 linguri de compozitie pastrate, adauga o alta treime de aluat si omogenizeaza.
7. Intinde aluatul mai deschis la culoare obtinut tot in tava, cu o spatula, pentru a evita imbinarea culorilor, apoi niveleaza cu grija..
8. Deasupra celor doua straturi de aluat toarna, in final, ultima treime de compozitie ramasa, intinzand-o cu mare grija tot cu o spatula.
9. Niveleaza prajitura cu ciocolata ombre i da-o la cuptor la 180 grade pentru 60 minute, sau pana ce prajitura trece testul scobitorii.