Un desert gustos si hranitor, ce poate fi servit atat dupa masa, cat si ca o gustare rece intre masa de pranz si cina.

Ingrediente

400 g unt 200 g zahar 600 g faina un ou

Ingrediente pentru umplutura

1,5 kg branza de vaci 300 g zahar 2 pere din compot 150 g smantana coaja unei lamai 100 g faina 5 oua + 5 galbenusuri
Mod de preparare:

Pasul 1:

Pentru aluat, se freaca untul cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Se pune faina si se amesteca bine, apoi din aluat se opreste o treime, iar restul se da la frigider. Pentru a face firimiturile care se presara deasupra, peste aluatul oprit se pune oul, se amesteca si se da la frigider pentru o ora.
1

Pasul 2:

Intr-o tava cu pereti detasabili tapetata cu hartie se pune aluatul mare de la rece. Se inteapa cu furculita si se lasa la cuptor pentru 12-15 min. Se lasa apoi la racit.

2

Pasul 3:

Pentru umplutura, se amesteca intai jumatate din cantitatea de branza cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga restul branzei si coaja rasa de lamaie, ouale, galbenusurile si zaharul ramas. Se adauga smantana si faina si se amesteca. Perele se taie cubulețe.

3

Pasul 4:

Crema de branza se toarna peste aluatul copt si se adauga perele. Treimea de aluat oprita se trece prin razatoare si se presara pe deasupra. Se lasa la cuptor 30-40 de minute pana devine aurie. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Se scoate apoi din tava, se taie si se serveste.

4