Prajitura cu branza este un desert usor si delicios, care va fi pe gustul tuturor. Incearc-o cu incredere!

Ingrediente pentru aluat:

1/2 kg faina 150 g unt 150 g zahar pudra un ou un praf de copt 2 linguri smantana

Ingrediente pentru umplutura:

650 g branza de vaci 100 g zahar 3 linguri smantana 3 oua coaja rasa a unei lamai 100 g stafide un praf de sare un galbenus pentru copt zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:

1. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda si se prepara aluatul pentru care faina, praful de copt, untul, zaharul, oul si smantana se amesteca si se framanta bine.
2. Aluatul se framanta aproximativ 5 minute pe masa presarata cu faina, se imparte in doua si se intind doua foi. Se transfera o foaie in tava de copt unsa cu un pic de ulei si tapetata cu faina.
3. Pentru umplutura, se amesteca si se mixeaza toate ingredientele. La nevoie, daca amestecul iese prea moale, se poate adauga o lingura de gris. Se adauga si stafidele scurse de apa.
4. Se pune crema de branza peste foaia din tava, se acopera cu a doua foaie care se unge cu galbenus batut cu o lingura de apa. Se coace 40 de minute. Se serveste presarata cu zahar pudra.