Ciocolată albă. Ciocolată neagră. Caramel mătăsos. Alune crocante. Toate acestea într-o singură prăjitură!

Ingrediente pentru blat

8 albusuri 1 praf sare 8 linguri zahar 250 g nuca macinata 4 linguri faina 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru glazura alba

250 g ciocolata alba 2 linguri ulei

Ingrediente pentru crema caramel

250 g unt 8 galbenusuri 250 g alune nesarate 12 linguri zahar

Ingrediente pentru glazura neagra

2 linguri ulei 250 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
  1. Mai intai se prepara blatul: se mixeaza albusurile cu sare, dupa care se adauga zaharul si faina amestecata cu praful de copt si nuca.
  1. Se tapeteaza 1 tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
  2. Intre timp, se prepara crema caramel: intr-o cratita, se caramelizeaza 9 linguri de zahar. Peste ele se pune untul, dupa care se pun si galbenusurile mixate cu 3 linguri de zahar. Se presara si alunele si se amesteca pana cand se ingroasa.
  3. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  4. Se prepara si glazura alba: se topeste ciocolata pe baie de abur si se amesteca cu ulei.
  5. Se pune glazura peste blatul racit si se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

  6. Peste glazura alba se toarna crema caramel, dupa care se pune iar la frigider.
  7. In acest timp, se prepara glazura neagra: se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu ulei.

  8. Se toarna glazura peste crema caramel si se da la frigider pana cand se intareste.