Daca iti place vestitul desert cu fructe, sigur vei aprecia prajitura Banana Split, intr-o varianta fara coacere, ce e gata in cel mult 35 de minute!

Straturile de fructe se completeaza foarte bine cu crema de branza cu gust bogat si rezulta o prajitura usoara, racoritoare si aerata.

Ingrediente pentru blat

150 g biscuiti simpli/digestivi 115 g unt topit

Ingrediente pentru stratul de crema

350 g crema de branza 50 g zahar 240 ml smantana pentru frisca 3-4 banane o conserva de ananas (400 g)

Ingrediente pentru servit

cateva felii banana sos caramel 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
  1. Combina biscuitii maruntiti cat mai bine cu untul topit si preseaza compozitia intr-o tava de tort sau termorezistenta, unsa cu unt. Da tava la frigider.
  2. Bate crema de branza cu zaharul si incorporeaza smantana pentru frisca. Mixeaza pana obtii un amestec omogen si cremos.
  3. Zdrobeste cat mai bine ananasul (un mixer vertical e ideal). Asaza un strat de crema peste blatul de biscuiti, unul de banane taiate felii, unul de ananas zdrobit.
  4. Deasupra ananasului pune un alt strat de crema si repeta procedura pana ce termini toate ingredientele.
  5. Da prajitura la rece pentru minim 2 ore, iar la servire orneaz-o cu sos caramel si felii de banane. Pentru ca feliile de banane pentru decor sa nu oxideze, da-le prin sucul a 1/2 de lamaie inainte.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tort cu fructe fara coacere

Tiramisu rapid, fara cafea

Cheesecake cu portocale