Ai pofta de un dulce de casa? Prepara desertul asta!

Prajitura 5 mere se prepara usor si e o combinatie excelenta si echilibrata intre dulce si acrisor.

Ingrediente

1 kg biscuiti populari 5 mere

Ingrediente pentru sirop

1 cana apa 1 cana zahar 2 linguri cacao esenta rom

Ingrediente pentru crema

1 L lapte 5 galbenusuri 4 linguri faina 1 cana zahar 100 g unt

Ingrediente pentru bezea

5 albusuri 1 cana zahar
Mod de preparare:

1. Asaza 2 randuri de biscuiti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si prepara siropul, amestecand toate ingredientele pe foc, pana cand da in clocot. Toarna siropul usor racit peste biscuiti.
2. Prepara crema pe foc din toate ingredientele, mai putin untul, si amesteca constant pana cand se ingroasa. Dupa ce stingi focul, adauga untul si amesteca pana se topeste.
3. Toarna crema peste biscuiti, urmata de merele taiate bucatele, curatate si rase. Prepara apoi bezeaua din cele 5 albusuri si cana de zahar, apoi asaza compozitia peste mere, da tava la cuptorul bine incins si stinge cuptorul. Prajitura este gata cand cuptorul s-a racit complet. Se serveste a doua zi, ornata cu cacao pudrata.

Vezi si