Sanatoasa si rapida, placinta de primavara merge de minune atat ca aperitiv, cat si servita la micul dejun.

Ingrediente

un pachet foi de placinte un kg spanac 200 g branza feta 3 oua 2 lingurite amestec seminte 50 g unt topit
Mod de preparare:
  1. Spanacul bine spalat se pune 5 minute in apa clocotita, se strecoara si se toaca marunt. Se lasa sa se raceasca.
  2. Branza se da pe razatoare si se pune peste spanac si, daca acesta s-a racorit, se adauga si doua oua batute. Se amesteca bine.
  3. Foile de placinta se impart in numar egal si se pune o prima parte in tava de copt, dupa ce foile au fost unse cu unt topit din doua in doua.
  4. Se intinde umplutura, se egalizeaza si se acopera cu restul de foi, unse la fel din doua in doua. Se unge deasupra cu al treilea ou batut si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate tava, se presara semintele si se mai lasa la cuptor pentru inca 10 minute.