Crusta de cartofi, continut cremos si de sunca si branza. Mai jos vezi cum prepari o placinta de cartofi la tigaie, deci fara sa aprinzi cuptorul, in mai putin de o ora.

Ingrediente

500 g cartofi 150 g faina 1 ou 2 fire ceapa sare piper

Ingrediente pentru umplutura

100 g cascaval/mozzarella 150 g sunca 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
  1. Spala cartofii si pune-i la fiert. Cand ii poti strapunge cu furculita, scoate-i din apa, lasa-i sa se raceasca si cojeste-i. Zdrobeste cartofii ca pentru piure, adauga oul, faina, sarea si piperul, apoi framanta aluatul obtinut. Injumatateste coca si rotunjeste fiecare din cele 2 parti. 
  2. Unge o tigaie usor adanca cu ulei si intinde una din jumatati in tigaie, folosind degetele, lasand o margine usor inaltata, precum cea a blatului de pizza. Umple centrul cu sunca, feliile de cascaval si patrunjelul tocat, apoi asaza cealalta jumatate a blatului, intinzand-o in prealabil.
  3.  Lipeste usor marginile celor doua foi si lasa tigaia la foc mic pentru 15-20 de minute, apoi intoarce placinta de cartofi si las-o pentru alte 15 minute. Serveste placinta de cartofi cu ceapa verde tocata.

Incearca si:

Cartofi cu pui in sos bechamel

Crochete cu bacon si cascaval

Patatas Bravas